Bockhoudt Nieuws

Bockhoudt Nieuws

18

okt 2013

Veilig de winter door ? Reserveer nu alvast uw winterbanden en profiteer van scherpe prijzen !

in Nieuws/Blog / 1 comment

winterbanden-test3

Steeds meer automobilisten rusten hun auto uit met winterbanden tijdens het herfst- en winterseizoen. Die helpen niet alleen op sneeuw en ijs. Ook op nat wegdek en bij temperaturen onder 7 graden Celsius bieden ze meer grip dan zomerbanden.

Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Daardoor verliezen zomerbanden bij kou de optimale grip op het wegdek. Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en bovendien een ander profiel. Met name onder winterse omstandigheden bij sneeuw en sneeuwmodder presteren winterbanden veel beter dan zomerbanden.

Wat is een winterband?

Wat is een winterband

Een winterband is een band die onder winterse omstandigheden goede grip biedt. Winterbanden zijn dan ook gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden en hebben een grote hoeveelheid lamellen in het profiel. Een indicatie voor wintereigenschappen van een band is het sneeuwvlok symbool. Om het symbool te mogen gebruiken is slechts een remtest (voorzien voor Europa) of een tractietest (standaard in de USA) op sneeuw voorgeschreven. Het symbool geeft slechts het voldoen aan minimale eisen op sneeuw weer.

 

 

Komt u eens langs bij Autobedrijf Bockhoudt in Groningen of Veendam voor een vrijblijvende prijsopgave voor uw auto.  Samen veilig de winter door !

Tel : 050-5771023

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
1 comment
  • Lauren de Bruijn

    september 8, 2017, am30 10:29 AM
    01

    Kort geleden heb ik mijn eerste auto gekocht en natuurlijk wil ik die goed onderhouden! Ik wist wel dat winterbanden nodig zijn, maar ik had geen idee waarom — want rubber wordt bij lagere temperaturen harder! Bedankt voor deze verduidelijking, ik ga meteen op zoek naar goede winterbanden omdat het al herfst is!

Enter the Discussion and post your Comment